Kako ćemo od sledeće godine ulaziti u zemlje Evropske unije?

Na vest da će iskusni diplomata Kristofer Hil biti novi američki ambasador u Beogradu, prvi komentari su ukazivali na njegovo dobro poznavanje našeg regiona ali i bliskost sa predsednikom Bajdenom. Sa kojim planom i ciljevima Vašington u Srbiju šalje tzv. teškaša kojeg neki od naših bivših zvaničnika pamte kao izuzetnog diplomatu "teške ruke", pitamo spoljnopolitičkog komentatora Milana Mišića.

Iz Brisela stiže najava da će od sledeće godine za ulazak u Šengen zonu biti neophodna online najava i za državljane zemalja koje sa EU imaju bezvizni režim. Ova mera bi se odnosila i na Srbiju, ali i SAD i Japan. Iako se kao argument navode bezbednosni razlozi, može li se ovaj potez čitati kao uvod u povratak viza? Naš sagovornik je pravnik Milan Antonijević.

Oktobar je mesec informacione bezbednosti koji se obeležava širom sveta. „Informaciona bezbednost je zajednička odgovornost", slogan osmišljen 2012. ujedinio je države Evrope u borbi protiv sajber pretnji. O tome koliko su pojedinci i kompanije izloženi upadima u ličnu privatnost, ali i u podatke značajne za poslovanje firmi i kako da se zaštitimo, razgovaramo sa Ivanom Radoičić iz kompanije Security Academy.

Ako niste iz istočne Srbije, koliko znate o Borskom okrugu? Iz velike ljubavi prema rodnom kraju ali i profesionalnih razloga, mladi istoričar iz Donjeg Milanovca Miloš Petrović pokrenuo je fejsbuk stranicu Upoznajte Borski okrug. Za Magazin govori o poznatim i manje poznatim podacima o tom delu naše zemlje.

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи