Читај ми!

Savet bezbednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, na redovnoj polugodišnjoj sednici, razmatraće izveštaj o aktivnosti UNMIK-a i situaciji na Kosovu i Metohiji. Na sednici će govoriti ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.Generalni sekretar Antonio Guteres u izveštaju pozdravlja obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine i poziva na poštovanje postojećih sporazuma. Sednica počinje u 16 časova, uz prenos na našem programu.

U južnoj srpskoj pokrajini poslednji je dan predizborne kampanje za lokalne izbore koji se održavaju prekosutra Od 38 opština, 10 je sa srpskom većinom, sa 26 kandidata sa predsednika opština. Izborna tišina počinje u ponoć.

Korona ne posustaje. Na Institutu za majku i dete je četvoro dece koja su pozitivna na kovid. Njih troje je na respiratoru, najmlađa je beba od 5 meseci. Zato gradonačelnik Beograda i dečji hirurg Zoran Radojičić naglašava značaj vakcinacije. Ministarstvo prosvete saopštilo je da od ponedeljka počinje da se primenjuje kombinovani model nastave u srednjim školama, u tri lokalne samouprave: Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Šapcu. To je pet opština i gradova manje nego ove nedelje, u kojima se u srednjim školama radilo po kombinovanom modelu.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom nemačke kompanije  Hangsroe, koja planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi. Posle potpisivanja Ugovora između te nemačke kompanije i Ministarstva privrede, predsednik je rekao da je to još jedna značajna investicija za Srbiju. Nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra, potvrdio je predstavnik kompanije Hans Jorga Hanbah. Početak izgradnje fabrike je planiran za prve mesece naredne godine, a puštanje u rad se očekuje 2023-će.

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja i druga krivična dela. Protiv rešenja suda okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana po prijemu rešenja.

U eksploziji u šiitskoj džamiji tokom molitve u avganistanskom gradu Kandaharu najmanje 16 ljudi je poginulo, a 32-je povređeno. Kako se navodi, eksploziju je izazvao bombaš samoubica. Portparol talibana Bilal Karimi potvrdio je eksploziju i rekao da je istraga u toku.

Košarkaši Crvene zvezde igraće protiv CSKA u četvrtom kolu Evrolige. Utakmica u Moskvi počinje u 19 časova. U isto vreme, u Zagrebu, u četvrtom kolu ABA lige, Partizan će se sastati sa Cibonom.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti  Tina Amić i Vladimir Mihajlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи