Uz Laru bezbednija plovidba

Plovidba brodom je lepa i zanimljiva. Tokom putovanja se mogu desiti i situacije koje baš i nisu prijatne, na primer da neko od putnika ili mornara upadane u vodu. Pobednički tim nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji za studentske inovacije, "Panonska posada" sa Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu, nudi rešenje ovog problema. Inovacija nazvana „Lara“ je sistem koji automatski otkriva nezgodu i skraćuje vreme spašavanja. Aleksandar Rončević jedan od članova pobedničkog tima objasniće nam kako Lara funkcioniše i šta još treba da se uradi kako bi ona našla svoju primenu u praksi.

Skidanje filmova, serija i muzike sa interneta svakodnevica su velikog broja građana Srbije, a mnogi nisu ni svesni da time čine krivično delo. Nedavno je pažnju javnosti privuklo nedozvoljeno deljenje domaćeg filma na društvenim mrežama, a Nikolina Miljković, je iskoristila priliku da razgovara sa Vladimirom Rajčićem, direktorom Srpske antipiratske agencije.

Juče je počeo 12. najveći regionalni onlajn sajam poslova. Kao i proteklih godina sajam organizuje vodeći sajt za zapošljavanje Poslovni infostud sa patnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Slovenije. Pitaćemo Miloša Turinskog koji su poslovi u ponudi, iz kojih delatnosti je najviše kompanija zastupljeno i kakvo je interesovanje onih koji traže zaposlenje.

Nataša Vukojičić Živanović predsednik kulturno umetničkog društva „Gruža" iz Knića, najaviće Festival folklornog stvaralaštva dece i omladine „Razigrana Gruža", a Nikola Tomić, direktor Centra za kulturu Malo Crniće, 50. Festivala dramskih amatera sela Srbije pod nazivom FEDRAS.

Bićete u prilici da čujete i priču o Živki Mirković iz Crne Bare, koja je radni vek provela u Švedskoj gde je među 120 vozača iz Srbije, bila jedina žena koja je vozila autobus.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара