Читај ми!

Kako pravilno zasaditi drvo?

Ovog jutra govorimo o tome koliko su žene zastupljene u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija u Evropi i koliki je broj devojčica od ukupnog broja učenika koje pohađaju predmete iz ove sfere. Istraživanja pokazuju da je kod nas na ovom polju, rodna ravnopravnost delimično postignuta i da je procenat žena koje se školuju ili rade u IT sektoru veći nego u Evropi.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Srbije javlja nam se Mirjana Knežević, koja će nam reći kakva je trenutna situacija sa zalihama krvi i koje su krvne grupe najpotrebnije.

Neke vrednosti su trajne sa ili bez klimatskih promena. Stari Grci su govorili da je društvo napredno, kad drveće sade i oni koji neće uživati u njegovom hladu. Od Ružice Zorkić Radičević ćete saznati šta je važno da znate prilikom sadnje drveća, kada to činite u svom drvorištu, na selu ili u gradu.

U pitanju jutra idemo u susret Svetskom danu mentalnog zdravlja, koji se svake godine obeležava 10. oktobra na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje i uz podršku Svetske zdravstvene organizacije.

Na 16. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Joakimfest" sa sloganom "Živeti posle", koji se održava u Knajževsko - srpskom teatru u Kragujevcu, od danas do 15. oktobra biće prikazane predstave o kojima će za naš program govoriti Branisalva Ilić, selektorka festivala.

Dolazak jeseni, nam svake godine najavljuje da je došlo vreme za berbu grožđa. Tradicionalne manifestacije „Oplenačka berba" i Sabor narodnog stvaralaštva počinju danas u Topoli, a šta će posetioci moći da vide do 10. oktobra čućete od člana Opštinskog veća Topole Dragana Jovanovića.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи