Читај ми!

Međunarodni dan dostojanstvenog rada

Šta tačno znači izraz "dostojanstven rad"? Koliko ljudi u Srbiji može da kaže da se na poslu oseća pristojno? Gde smo u odnosu na region i zemlje EU po tom pitanju? O svemu ovome u jutarnjem programu govoriće istraživačica Fondacije Centar za demokratiju Sarita Bradaš. Prethodno ćemo ista ova pitanja uputiti i slušaocima u okviru naše redovne rubrike "Pitanje jutra".

Govorimo o još jednoj važnoj temi koja malo-malo pa izbije u medijima - vršnjačko nasilje. Posle nedavnog slučaja u kojem je žrtva bila jedna 13-godišnjakinja, koleginica Nikolina Miljković razgovarala je s Vesnom Rokvić iz Društva psihologa Srbije.

Najavljujemo deseti jubilarni Gete fest na kojem će biti prikazano osam savremenih nemačkih filmova. O ovogodišnjoj selekciji više ćemo saznati od Sunčice Šido, koordinatorke programa kulture u Gete Institutu.

Pričaćemo i o beograđankama kroz decenije povodom izložbe "Beograđanke" u Dorćol Placu koja prati žene Beograda viđene kroz objektive fotografa od 60-tih godina prošlog veka do danas.

Kroz razgovor s direktorkom tehnike Radio Beograda Zoranom Bojičić najavljujemo i svečano otvaranje studija 13 u okviru proslave 97 godina postojanja naše kuće.

Probudite se uz Radio Beograd!

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво