Koliko se poštuje pravo na dostojanstven rad?

Na međunarodni Dan dostojanstvenog rada pitamo da li se savremeni čovek olako odriče teško stečenih radničkih prava? Zašto većinu njih ne ostvarujemo kako je propisano ili ih ne koristimo uopšte? Kako izgledaju zakonski okviri koji štite zaposlenog? To su neka od pitanja za profesorku Jelenu Žarković Rakić sa Ekonomskog fakulteta.

Srpsko stočarstvo je već dugo u krizi. Država sporadično nekim merama olakša položaj uzgajivača, ali kad dođe godina poput ove, malo toga je od pomoći. Velika suša prepolovila je količinu stočne hrane i znatno je poskupela. Na drugoj strani otkupne cene ni izbliza ne pokrivaju proizvodnju. Mnogi nagoveštavaju da će odustati od gajenja stoke ili je svesti na osnovne domaćinske potrebe. To je povod za razgovor sa Čedomirom Kecom iz Udruženja odgajivača tovnih rasa goveda.

Suočeno sa dramatičnim posledicama nemara prema okruženju i razaranja životne sredine, čovečanstvo pred sobom ima obavezu da smanji emisiju ugljen dioksida u atmosferu i spreči dalje zagrevanje planete i tako zaštiti prirodne resurse. Svaka oblast života i stvaranja mora tome da doprinese. Ovom temom baviće se ugledne arhitekte i urbanisti u nastojanju da razmenom iskustava i ideja dođu do najboljih održivih i energetski efikasnih rešenja. Sagovornik nam je predsednik Organizacionog odbora četrvtog Kongresa ODRŽIVE ARHITEKTURE, arhitekta Vladimir Lovrić.

Sa vama je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара