Читај ми!

Počelo povlačenje jedinica Rosu sa Jarinja

Počelo je povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije ROSU sa administrativnog prelaza Jarinje. Prethodno su vozila Kfora raspoređena na tom prelazu, a u skladu sa dogovorom u Briselu, do 16 časova specijalne jedinice Rosu trebalo bi da se povuku sa Jarinja i Brnjaka, kao i da se uklone barikade koje su podigli Srbi. Kfor navodi u saopštenju da je već intenzivirao patrole duž glavnih saobraćajnica na administrativnim prelazima. Vojnici Kfora će na Jarinju i Brnjaku biti naredne dve nedelje. Normalizacija saobraćaja očekuje se u ponedeljak, kada se za vozila uspostavlja režim sa nalepnicama.

Zabrinjava epidemijska situacija u Srbiji. Broj obolelih na bolničkom lečenju i na respiratoru raste, a većina pacijenata je nevakcinisana, kažu lekari. Sledeće sedmice zasedaće Krizni štab, najavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da se na zalaže za nove restriktivne mere, već za vakcinaciju. Od ponedeljka nijedna škola neće raditi onlajn, ali će se kombinovana nastava primenjivati u srednjim školama na teritoriji 23 opštine.

Između sela Donja Trnava i Tešica pronađen je spaljeni automobil za koji se sumnja da pripada porodici Đokić iz Aleksinca koja je nestala pre šest dana. U toku je dalja pretraga terena, a u potragu su uključeni svi kapaciteti policije, kako je ranije saopštio resorni ministar Aleksandar Vulin.

Dve teške saobraćajne nesreće u našoj zemlji.

Rano jutros u Beogradu, u Ustaničkoj ulici poginule su dve mlađe osobe - muškarac i devojka. Putnički automobil kretao se velikom brzinom, vozač je izgubio kontrolu i udario u banderu. Vozač je prevezen u Urgentni centar.

A u čeonom sudaru na putu Šabac - Valjevo u Brankovini, nastaradalo je dvoje Valjevaca. Jedna, teško povređena osoba, prebačena je u valjevsku bolnicu.

 

Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti:Relja Trajković i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи