Читај ми!

U Briselu još jedan pokušaj deeskalacije odnosa Beograda i Prištine

Deset dana po podizanju tenzija na severu Kosova i Metohije, glavni pregovarači Beograda i Prištine se sastaju u Briselu, na poziv izaslanika EU Miroslava Lajčaka. Očekuje se da se razgovorima u Briselu priključi i novoimenovani izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar. Čućete sa kojim porukama evropski i američki posrednici dočekuju pregovarače i da li se nazire put ka "deeskalaciji".

Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen dolazi u Srbiju u okviru trodnevne posete Zapadnom Balkanu i priprema za Samit EU-Zapadni Balkan, koji se održava iduće sedmice u Sloveniji. U obraćanju Evropskom parlamentu najavila je da će njena poseta poslati  "snažnu poruku podrške procecu evrointegracije regiona". Kada će se poruke podrške pretočiti u istinsko ubrzanje procesa proširenja Unije, pitamo Suzanu Grubješić iz Centra za spoljnu politiku i bivšeg šefa makedonske diplomatije Denka Maleskog.

Dom zdravlja u Kragujevcu prvi u Srbiji objavio je rezultate istraživanja o nivou zaštite od delta soja koju pružaju različite vakcine. I vakcinisani se razboljevaju, ali tri puta manje od nevakcinisanih a kao najuspešnija i dalje se pokazuje Fajzerova vakcina, neki su od zaključaka istraživanja koje će nam predstaviti profesor Dejan Baskić sa kragujevačkog Medicinskog fakulteta.

Sa vama - Jelena Vidić.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи