Vikend folklora i netaknute prirode

Ovog vikenda se u Kniću održava Festival folklornog stvaralaštva „ Dani Stevana Knićanina“ na kojem će predstaviti svoje znanje, umeće i napredak folklorni ansambali i predstavnici izvornog pevačkog stvaralaštva. Naša sagovornica je maja kostić direktorka Centra za kulturu i biblioteke u Kniću.

Ivica Veljković iz organizacionog odbora najaviće manifestaciju etno gastronomskog tipa „Darovi netaknute prirode" koja se danas održava u pirotskom selu Dojkinci, na ulaz u najlepši deo rezervata parka prirode Stara planina.

U Beogradu je održana završna konferencija tima koji će Srbiju predstavljati na predstojećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju u Ujedinjenim arapskim emiratima. Ko će učestvovati pored naše zemlje i na koji način ćemo se predstaviti tokom šest meseci trajanja manifestacije istraživao je Ivan Jovanović.

Novi Sad će u narednih nekoliko dana biti grad mode. Do 29. sptembra će ljubitelji lepog oblačenja moći da posete modne revije koje će biti organizovane u okviru Međunarodnog festivala mode i dizajna "Serbia Fashion Njeek". Sa nama će tim povodom biti osnivač i predsenica ove manifestacije, Svetlana Horvat.

U našem jutarnjem programu govorićemo i o tome šta znači za meštane izgradnja puteva u nekoliko planinskih sela u Ljuboviji, kako se bore za očuvanje stada ovaca udruženja stočara u Potisju i kako u Šapcu protiču radionice o potrebi osnivanja dobrovoljnih vatrogasnih društava u Srbiji.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара