Читај ми!

U susret izmenama i dopunama Zakona o maloletnicima

Posebna radna grupa Ministarstva pravde završila je nacrt izmena i dopuna Zakona o maloletnicima, kojima bi trebalo da bude poboljšan položaj maloletnika kao žrtava. Predviđeno je i povećanje kazne maloletničkog zatvora sa 10 na 12 godina. O krivičnim delima mlađih od 18 godina vodiće se posebne evidencije pri sudovima i tužilaštvima, a biće formirana i centralna baza podataka. Koje su još izmene predviđene, čućete od dr Ivane Stevanović, direktorke Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, članice pomenute radne grupe.

Povodom tragične smrti tinejdžera-fudbalera tokom utakmice u nedelju u Beogradu, dr Aleksandra Milosavljević, predsednica Udruženja licenciranih specijalista medicine sporta govoriće o tome da li se samo stiče utisak ili ovakvih slučajeva u poslednje vreme ima više nego ranije te da li ih je i kako moguće sprečiti. A dr Milanko Šekler, viruslog i imunolog u Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu, još jednom će biti naš sagovornik u vezi sa aktuelnim temama u borbi sa virusom korona.

U "Magazinu na Prvom" moći ćete da čujete više i o izložbi "Jovan Dučić: Traganje za novim" priređene u Galeriji SANU u okviru programa obeležavanja 150. godišnjice rođenja velikog pesnika, zatim da se upoznate sa Pokretom SPREMMA - za svaremenu preduzimljivu edukaciju mladih "Kapetan Miša Anastasijević", kao i novootvorenim naučnim centrom "MoleKul" u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи