Читај ми!

O ne, šeri

Baš to je bio jedan od najvećih hitova onih lepih, nežnih i bezbrižnih osamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući grupi `Randevu`, čiji su istaknuti članovi Božidar Volfand, vokalni solista i bubnjar i vođa benda Miro Čekeliš došli u Beograd samo zbog emisije `Vreme sporte i razonode`, i to posle pune tri decenije! Ekskluzivni susret pred mirofonima Radio Beograda 1, ćaskanje drugara posle toliko vremena, saznanja gde su bili i šta radili, prisećanja na neka druga vremena, kada su festivali lakih i vedrih nota bili sastavni deo svih jugoslovenskih republika. Saznaćemo i kako je Ana Saso peglala pantalone kolegama, kako je pevačica grupe `Stijene` Vesna Ivić sušila kosu drugaru pred nastup, ko je redovno dolazio u posetu u vojničkim danima Bobi Stefanoviću, koji je sa Čekelišom bio u istoj jedinici, zajedno su nastupali i u muzičkoj sekciji. Vrlo interesantna, necenzurisana priča, kojoj i nije moglo ništa da se oduzme, jer- realno- u poređenju sa rijaliti programima 21. veka, sve te priče dođu kao slikovnice, naivne priče za decu i one koji se osećaju mladima. Dah nostalgije, mnogo emocija, prijateljstvo koje je toliko jako da se naprosto vidi i čuje u programu- e, to su odlike ovog razgovora.

U goste nam dolazi i multitalentovana umetnica Zorica Nikić, koja sobom nosi dah Zemuna, predstavljajući interesantnu izložbu pod nazivom `Industrijsko nasleđe Zemuna`. Sastavljena je od istorijsko-dokumentarne građe, načinjena posle dosta istraživanja i nalaženja motiva za snimanje. Prilačemo o Staroj železnici, Livnici `Pantelić`, Termocentrali `Zemun`, `Teleoptiku`, `Zmaju` i, naravno, o keju i Gornjem gradu. Naša gošća je, inače, članica ULUS-a, Društva likovnih umetnika Zemuna, bavi se i slikanjem, reastauracijom, trenutno priprema doktorat na FPU. Sigurni smo da će svojom pričom mnoge `naterati` da pogledaju aktuelnu izložbu u Umetničkoj galeriji `Stara kapetanija` 

I evo nas kod sporta, kako obično započinjemo većinu najava nanašem sajtu, ali je ovoga puta prevagnula topla, ljudska priča, dirljivi susret prijatelja koji nema cenu. Razume se da, kao i svake subote, pratimo sva aktuelna dešavanja, počev od polufinalnog meča odbojkaša Srbije sa Italijom, meč se igra od 21 čas, čućemo šta kažu naši reprezentativci Kovačević i Petrić, kao i mišljenje odbojkaških stručnjaka. Atletski trener Dragoljub Milosavljević iz `Belgrade Running Cluba`javiće nam se sa `Vinskog maratona` u Subotici, dok će alfa i omega SD Obilić Slobodan Milošević najaviti interesantan turnir koji se igra narednog vikenda. Reprezentativci Srbije u badmintonu Anđela Vitman i Viktor Petrović ostvarili su izuzetan međnuradni uspeh, osvajanjem bronzane medalje u mešovitim parovima na EP za igrače do 17 godina, održanom u Sloveniji.

Sutra se igra još jedan `večiti derbi`, Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu u času kada i jednom i drugom klubu odlično ide ina domaćoj i na međunarodnoj sceni, pa ćemo svakako uživati u dešavanjima koja će, kroz prenos, pratiti i Radio Beograd 1. Ergela Zobnatica održava sportski dan za ljubitelje konjičkog sporta. Na Adi Ciganliji danas je održan sedmi internacionalni festival i treći Evrokup u dragonu, `zmajevim čamcima`, kako ih od milja zovu. Na posebnu pažnju, kao i obično, naišle su `roze devojke`, hrabre dame koje su izašle kao pobednice iz neravnopravne borbe sa zloćudnim kancerima. Sa ovog događaja, sa Savskog jezera, javlja nam se Ana Duduković, generalni sekretar Dragon saveza Srbije.

I biće, naravno, još mnogo interesantnih tema- o promociji filma Toma, Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, u našoj emisiji govoriče i Mia Begović, Igor Marojević, Nele Karajlić, Stefan Milenković, Ljubivoje Ršumović, Darko Bajić, Ivan Ikić, Radovan Beli Marković i drugi. Neće izostati ni predlog jelovnika za nedeljni ručak Milijana Stojanića. Muzička ponuda takođe standardna- pitki miks načinjen od hitova domaće i strane muzike za većnost, kao i onih koji su trenutno aktuelni na top listama.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи