Читај ми!

VUČIĆ: Prijateljstvo sa Turskom garancija stabilnosti

U Vahdetin palati u Istanbulu, zvaničnoj rezidenciji turskog predsednika, nakon radnog doručka usledio je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa domaćinom Redžepom Tajipom Erdoganom. Posle sastanka koji je trajao dva sata, predsednik Vučić je izjavio će predsednik Turske do kraja godine posetiti našu zemlju, te istakao da prijateljstvo sa Turskom predstavlja dodatnu garanciju za stabilnost i očuvanje mira na Zapadnom Balkanu. Predsednik Erdogan je podržao dijalog Beograda i Prištine, istakao je Vučić. Kako je rekao razgovarano je o svim važnim temama, pre svega ekonomskim, o turskim investicijama, kako turske kompanije izvode radove u našoj zemlji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske.

U Palati Srbija završena je druga faza međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje predstavnika evropskog parlamenta. Prva tema su mediji, druga izborni proces. Posle jučerašnjeg razgovora o medijima, na prvoj sesiji međustranačkog dijaloga, deo opozicije - Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana i Demokratska stranka - izašli su iz pregovora. kako je potvrđeno RTS-u, evroparlamentarci u završnom dokumentu predlažu 16 mera.

Epidemijska situacija komplikuje se širom Srbije. Povećan je broj pregleda u kovid ambulantama, i broj pacijenata u bolnicama. Zamenik direktora Instituta za majku i dete profesor Vladislav Vukomanović kaže za RTS da je u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno na lečenju sedam osoba u kovid-delu, kao i da one nisu u teškom stanju. Naglasio je da je važna vakcinacija dece uzrasta od 12 do 18 godina, kao i da predlog za uvođenje kovid propusnica podrazumeva da one budu neophodne starijima od 16 godina.

Francuska je odlučila da povuče ambasadore iz Sjedinjenih Država i Australije na konsultacije, pošto su Australija, SAD i Velika Britanija postigle dogovor o isporuci novih nukelarnih podmornica, kojim je okončan dogovor o nabavci francuskih podmornica vredan 40 milijardi dolara. To je prvi put da je Francuska opozvala svog ambasadora iz Vašingtona.

U Novom Sadu je počeo 88-mi međunarodni Poljoprivredni sajam na kome učestvuju izlagači iz 17 zemalja.

Odbojkaši Srbije igraju protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva. Utakmica u Katovicama počinje u 21 čas. Prenos je na Prvom programu naše televizije. U drugom polufinalu, od 17 i 30, sastaju se Poljska i Slovenija.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Ljubinka Dobrilović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи