Читај ми!

„Budi e-Srbin“

U Hrvatskoj sledeće nedelje počinje popis stanovništva. Biće organizovan u dve faze. Prva faza je samopopisivanje, druga-terensko popisivanje.

U susret prvoj fazi koja počinje u ponedeljak, 13. septembra, Srpsko narodno vijeće (SNV) je objavilo spot u kojem se Srbi pozivaju da se na popisu, bez straha, izjasne kao Srbi. Naziv kampanje je „Ne budi samo Srbin...Budi e-Srbin". Kampanju će predstaviti Jelena Nestorović iz SNV.

Počela je školska godina, kako u Srbiji, tako i u srpskim školama i odeljenjima u inostranstvu. U Mađarskoj, u Srpskom obrazovnom centru „Nikola Tesla", ove godine upisan je rekordan broj đaka, kaže direktorka, dr Jovanka Lastić.   

Biblioteka „Mina Karadžić" otvorena je u Beču, i u čast otvaranja upriličeno je nekoliko programa. Programe koji će se odvijati subotom najaviće Svetlana Matić, predsednica Austrijsko-srpskog kulturnog društva „Vilhelmina Mina Karadžić".    

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Muzički urednik: Nenad Kamidžorac

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се