Читај ми!

Milun Milanović, strelac

Gost 466. emisije je strelac Milun Milanović. Bio je višestruki prvak države i rekorder. Dva puta je trijumfovao u gađanju vojničkom puškom u Titovu metu. Osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Plzenu 1968. Svetski rekord je obarao tri puta.

U emisiji će između ostalog govoriti: o počecima streljaštva u Kragujevcu. Čika Mati, njegovoj porodici Marković i njihovom značaju za razvoj srpskog streljaštva, kao i najpoznatijim kragujevačkim strelcima od pre 70-ak godina: Nemanji Markoviću, Ljubiši Petroviću, Dragoljubu Milenkoviću, Slobodanu Paunoviću... O poređenju kvaliteta nekadašnjih i današnjeh međunarodnih takmičenja. Prisetiće se osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Plzenu 1968, zanimljivostima sa Svetskog prvenstva u Feniksu 1970-te, kao i pehu koji mu se dogodio tokom šampionata. Biće reči i o najboljem strelcu sveta svog doba Amerikancu Gariju Andersonu, ali i kako je prevazilazio tremu tokom takmičenja?

Autor: Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво