Читај ми!

Koliko nas štite vakcine?

Istraživanje koje je sprovedeno u Srbiji, od početka vakcinacije u decembru do kraja aprila, pokazalo je da se samo 0,3 odsto potpuno vakcinisanih Fajzer vakcinom i 0,5 odsto vakcinisanih Sputnjikom V zarazilo Kovidom, kao i 1,5 odsto vakcinisanih Sinofarmom i 2,5 odsto onih sa prvom dozom Astra Zeneke. Ovi podaci Instituta za javno zdravlje “Batut” ukazuju na visok stepen zaštite od zaražavanja vakcinisanih, o čemu za naš program govori Vladan Šaponjić, epidemiolog u Institutu.

Krajem jula je istekao rok za podnošenje prijave za plaćanje naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, eko-takse. Iznosi koje će privrednici morati da izdvoje, kreću se od 5.000 do dva miliona dinara. Međutim, ni ove godine neće biti primenjeno načelo po kome je visina iznosa koji „zagađivač plaća" srazmerna ugrožavanju životne sredine. O tome ko i koliko plaća eko taksu i kako se troše sredstva namenjena zaštiti prirodnih resursa, razgovaramo Igorom Jezdimirovićem, predsednikom Udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine".

Čućete koje manifestacije očekuju posetioce i žitelje Sombora i okoline tokom letnjih meseci, a biće reči i o aktuelnim kulturnim i sportskim događajima.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара