Jedna zemlja - jedan tim

U zemunskom naselju Busije obeležava se Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja. Predsednik Vučić je pozvao građane da, u malom broju, zbog epidemije, dođu i odaju poštu poginulima i prognanima u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata". U hrvatskoj akciji "Oluja", koja je počela 4-tog avgusta 1995-te godine proterano je više od 250 hiljada, a ubijeno oko dve hiljade Srba. Među izbeglima, u koloni je bio i naš kolega Simo Budimir koji će podeliti svoja sećanja na te dane.

Iskrenost i pozitivna emocija uvek nađu put do publike. Baš ta iskrena emocija prvo je oduševila oca Novaka Đokovića, Srđana, a potom i publiku Srbija Opena. Tijana Rajković, novinarka i pevačica, napisala je, kako kaže, u dahu i iz srca, pesmu Jedna zemlja - jedan tim i nakon što je pesma osvojila Đokoviće, pronašla je put i do šire publike. Tijana je naša gošća i čućemo njena razmišljanja o ljubavi prema domovini i svom shvatanju patriotizma.

Nove tehnologije, nova pravila poslovanja donose i novine u trgovini, a time i u poštovanju prava potrošača. Ona se često menjaju prilagođavajući se novim trendovima na tržištu. Najnoviji predlozi  koji bi poboljšali prava potrošača odnose se na sniženja i isticanje cena pre i za vreme rasprodaje, zatim upotrebu fiskalnog računa kao jedinog validnog dokumenta koji dokazuje kupovinu, a novine bi mogle da se dogode i na polju medijacije. Detaljnije o mogućim novim rešenjima kada je reč o pravima potrošača objasniće Nenad Bumbić, urednik Potrošačkog savetnika.

Pratimo i nastupe naši sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju i prenosimo vam najvažnije informacije iz zemlje i sveta.

Urednik i voditelj Nataša Raketić

Producent Aleksandar Radović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се