Mladi Dušan je prvi orlić sa odašiljačem za praćenje kretanja

Mladuncu belorepana sa Velikog ratnog ostrva postavljen je odašiljač sa solarnom baterijom koji će omogućiti da se prati njegovo kretanje. Dušan je dvadeseto „dete” Radovana i Ruže, orlova koji su se u našem komšiluku skućili pre 13 godina. Tu su podigli dom i ostali, a 2016. u njihovo gnezdo postavljena je kamera pa su na neki način oni postali i deo rijaliti programa. Njihov život mogli su da prate građani širom Srbije i Evrope. Orlovi belorepani su ugrožena vrsta jer im se stanište ubrzano urbanizuje. Pored gnezda na Velikom ratnom ostrvu, koje je inače predeo izuzetnih odlika, ugrožena su i gnezda na bari Revi i gnezda na Beljarici u okolini Beograda.

I pored svih problema tokom vegetacije ovogodišnjeg roda pšenice, ratari su uglavnom zadovoljni prinosima i kvalitetom roda. Može li se to reći za otkupljivače i skladištare. Naš sagovornik je Jovan Bulatović, skladištar i otkupljivač D.O.O Konuzla iz Zrenjanina.

U toku je proširenje sanitarne deponije Duboko u kojoj otpad deponuju Užice, Čačak i još 8 opština. Resorno ministarstvo je za proširenje tela i sanaciju klizišta izdvojilo 96 miliona dinara. Pošto nekoliko dana zbog kiše mašine nisu radile ,trebalo bi da  nastave rad ovih dana.

U jutarnjem programu idemo i do Bojnika. Tradicionalni uspon na Radan planinu, odnosno na njen vrh Sveti Petar, jedan je od najmasovnijih uspona u Srbiji na kome učestvuje više stotina planinara iz cele zemlje i inostranstva. Staza je srednje težine, dužine 11km i prilagođena je svim uzrastima. Staza kreće iz sela Borince i vodi preko Borinske crkve do vrha Sveti Petar odakle se odlazi na vrh Kamen, 1.050m, koji je jedan od najlepših vidikovca u Srbiji.

Od 6.30-9 sati očekuju vas i najnovije informacije sa Olimpijskih igara, gde  na teren izlaze naši atletičari, strelci, vaterpolisti i odbojkašice.

Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи