Raste broj novozaraženih, danas zaseda Krizni štab

Danas će biti održana sednica Kriznog štaba, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemijska situacija. Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da će se verovatno primeniti mere većeg opreza prema onima koji se vraćaju sa mora, posebno iz zemalja gde su se značajnije pogoršale prilike. Tiodorović kaže da će tema biti i obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika za šta sada postoji zakonska mogućnost. Zabrinjava povećan broj prijema u batajničkoj kovid bolnici, od 58 pacijenata koliko ih je trenutno na lečenju, 11 je na intenzivnoj nezi.

Evropa beleži rast broja novih slučajeva infekcije, uglavnom zaraznijim delta sojem virusa. Turističke zemlje počinju da uvode ograničenja, na spisak opasnih sredina vraćaju se države koje su prošlog meseca proglašene sigurnim.

Skupština Srbije raspravlja o izmenama Zakona o kulturi, koje se sada usaglašavaju sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti. Predloženim rešenjem Nacionalni savet za kulturu, upravni i nadzorni odbori ustanova u kulturi, treba da obezbede najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи