Читај ми!

Među svetovima svet

Olimpijske igre su pravi sportski spektakl - i takmičarski i navijački! One su neverovatan skup discipline, izgaranja, preciznosti, adrenalina, znoja, i tišine i buke. Buke navijača koji bi trošili svoje živce gledajući utakmice sa tribina u Tokiju neće biti, ali ona sigurno neće izostati dok se budu pratili televizijski prenosi. Naši sportisti su na prvoj zajedničkoj konferenciji na OI izjavili da im je podrška navijača, pa i iz daleka, od izuzetnog značaja. I nećemo izneveriti - bodrićemo našu reprezentaciju najglasnije, kao da će nas čuti i kao da će im baš to dati krila da postignu poen.

Ali koliko i kako to zaista može da ima efekta na našu reprezentaciju? Šta određuje odnos sportista prema publici i zbog čega navijači mogu da budu faktor mentalne (ne)stabilnosti igrača? Kako izgleda psihička priprema za velika takmičenja? Šta podrazumeva mentalna snaga zahvaljujući kojoj naizgled rešene utakmice postaju neizvesne? Kako se sportisti bore sa sopstvenim i tuđim pritiscima i očekivanjima?

Povodom Olimpijskih igara, a u nadi da ćemo bolje razumeti aktuelne izazove pred kojima su naši reprezentativci u Tokiju, emisiju posvećujemo psihologiji sporta.

Gost emisije „Među svetovima svet" biće bivši odbojkaški reprezentativac i sportski psiholog Andrija Gerić.

Autor i voditelj je Milica Đilas.
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи