Među svetovima svet

Značaj seksa za psihičko zdravlje

Sa jedne strane, o seksu se javno priča više nego ikada. Na gotovo svakom koraku vidite potvrdu onoga "sex sells", to jest da "seks prodaje". Istovremeno i paradoksalno, to je i dalje tabu tema i nešto o čemu se često govori stidljivo i kroz osmeh, sa malo šale i nelagode. Ako je čovek predodređen za seksualni čin, bez obzira na to da li je u funkciji produženja vrste ili iz čistog užitka, zbog čega su razgovori o njemu gotovo uvek škakljivi? Ako smo svi iz njega nastali, zbog čega deci podmećemo priču o rodama? Pronaći adekvatne odgovore na dečja pitanja o seksu posebna je roditeljska mozgolomka, a ponekad je i suočavanje sa soptvenom seksualnošću izazov i posebna dimenzija samospoznaje. Naučnici već decenijama kroz istraživanja potvrđuju da je dejstvo seksa blagotvorno za naše fizičko i psihičko zdravlje.

U kakvoj su vezi seks i psihičko zdravlje? Zbog čega seks povezujemo sa smanjenjem stresa? Postoji li optimalna učestalnost seksualnog odnosa za zdravu psihu ili je to individualno? Da li je seks precenjen i šta kada ga nemamo? U čemu je značaj samozadovoljavanja? Kako se na psihu odražava seksualna disfunkcija? Šta se podrazumeva pod seksualnim devijantnostima?
Na ova i druga pitanja o značaju seksa za psihičko zdravlje odgovara naš gost, psiholog i psihoseksualni terapeut Josif Fidanovski. Drugi sat namenjen je slušaocima koji u programu mogu postaviti pitanja našem gostu.

Autor i voditelj emisije: Milica Đilas.

 

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи