Читај ми!

U Čačku mirno, najavljena istraga o uzroku eksplozije u fabrici Sloboda

U jakoj eksploziji koja se sinoć oko 20 časova dogodila u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku lakše je povređeno troje radnika. Oni nisu u životnoj opasnosti. Osetilo se i nekoliko slabijih detonacija. Požar u fabrici je ugašen. Za Novosti dana govori gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će biti detaljno ispitani svi razlozi požara i eksplozija u Čačku, te da će biti postavljeno i pitanje odgovornosti. Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je kako je najvažnije da u sinoćnoj eksploziji u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku niko nije nastradao. On je zatražio da se utvrdi čija je odgovornost što su se u tako kratkom roku dogodila dva incidenta. Stefanović je naveo da su pripadnici Ministarstva i Vojske Srbije, ljudi u fabrici, ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i gradska uprava reagovali na vreme i sprečili da bude većih posledica.

Novi pripadnici MUP-a, njih 1.337, položili su zakletvu na centralnoj manifestaciji u okviru obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova ispred Palate "Srbija". Najzaslužnijim pripadnicima MUP-a uručena su odlikovanja - medalje za posvećenost službi i medalje za hrabrost. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih građana koji u njoj žive.Srpski policajac, kaže, mora da ima život dostojan čoveka, mora da ima dobru platu da bi mogao da obavlja svoje obaveze. Zato policajce i ove i naredne godine čeka povećanje plata, rekao je predsednik pred strojem u kojem je bilo više od dve hiljade pripadnika MUP-a.

Nastavlja se ubrzano i imunizacija kao preduslov za izlazak iz epidemije. Do sada je dato više od pet miliona doza, a obe je primilo skoro 2 miliona i 400 hiljada građana što je 44 odsto stanovnika. Za strane državljane koji su krajem marta primili prvu dozu vakcine u Beogradu i Nišu, nastavlje se juče započeto primanje druge doze. Nismo pobedili koronu, ali jesmo na dobrom putu da to uradimo, izjavio je infektolog dr Mijomir Pelemiš.

Svetski dan izbeglica Srbija dočekuje sa sa pet hiljada migranata u kampovima. Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije podseća da izbegličko poglavlje iz devedesetih još nije zatvoreno i da i dalje ima porodica kojima je potrebna pomoć države u stambenom zbrinjavanju i ekonomskom osnaživanju. Do danas je pomognuto 23.738 porodica da reše svoje stambeno pitanje, a dodatnih 22.442 je ekonomski osnaženo kroz dohodovne aktivnosti.

Košarkašice Srbije pobedile su Crnu Goru u trećoj utakmici EP u Valensiji. Košarkaši Srbije na Akropolis kupu igraju protiv domaćina Grčke.

 

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Tina Amić

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи