Delegacija Beograda insistiraće u Briselu na formiranju Zajednice srpskih opština

Povodom 22 godine od bitke na Košarama, predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara u Beogradu. Vučić je veteranima te bitke zahvalio na svemu što su učinili za otadžinu. Spomenik junacima sa Košara postavljen je prošle godine u parku u blizini Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u Beogradu.  Večeras će biti održana komemorativna akademija u beogradskoj Kombank dvorani.

U Briselu se sutra nastavlja dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je za RTS kako Priština generiše tešku situaciju pred nastavak dijaloga, a cilj je, kaže, da se potkopa razgovor i izvrši dodatni pritisak na Beograd. Petković ističe da će delegacija Beograda insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština.

Krizni štab analiziraće epidemijsku situaciju u Srbiji. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će nadležni izaći u susret koliko mogu u popuštanju mera, ali neće dozvoliti rast broja zaraženih virusom korona. Sednica Kriznog štaba počinje u 16 časova i 30 minuta.

U Briselu jednodnevni samit NATO Alijanse, na kojem bi trebalo da bude razmotren Strateški koncept, koji obuhvata i odnose prema Rusiji i Kini. Među temama su i klimatske promene, situacija u Avganistanu i nove tehnologije. Samitu prisustvuje i američki
predsednik Džozef Bajden.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon što je ušao u istoriju kao prvi čovek koji je sve grend slem turnire osvojio najmanje po dva puta, uvećao je prednost na ATP listi. Novak ima hiljadu 970 bodova više od drugoplasiranog Danila Medvedeva. Treći je Rafael Nadal.

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu, u okviru Grupe D igraće Škotska i Češka. Utakmica počinje u 15 časova. U 18 časova u Grupi E  igraće Poljska i Slovačka, a u 21 čas sastaće se Španija i Švedska.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара