Читај ми!

Uoči prvog susreta Vučića i Kurtija- nepomirljivi stavovi a velika očekivanja

U utorak u Briselu prvi put će se sastati predsednika Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Albin Kurti. Iako iz Evropske komisije susret najavljuju kao nastavak pregovora Beograda i Prištine, Kurti tvrdi da će susret sa Vučićem označiti početak novog dijaloga. Iz Prištine dolaze i poruke da neće pristati na formiranje jednoetničkih zajednica a iz Beograda da bez razgovora o Zajednici srpskih opština sastanak u Briselu nema svrhe. Šta se zaista može očekivati od sastanka kome prethodi razmena tvrdih i čini se nepomirljivih stavova dve strane, pitamo Dušana Prorokovića iz IMPP.

Predsednik SAD Džozef Bajden je na evropskoj turneji, prvom međunarodnom putovanju od stupanja na dužnost. Tokom osmodnevnog boravka u Evropi imaće brojne susrete sa predstavnicima država koje važe za saveznike Vašingtona, ali i sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. O očekivanjima od Bajdenove posete Evropi govori docent Fakulteta političkih nauka Stevan Nedeljković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bori se na Rolan Garosu za 19. gren-slem titulu u karijeri. Ukoliko pobedi Grka Cicipasa postaće prvi teniser u istoriji koji je najmanje dva puta osvojio svaki od gren slem turnira. O fenomenu Novak Đoković i reakcijama posle blistavog trijumfa nad Nadalom i danas u Magazinu na prvom.

Urednik: Jelena Vidić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара