Читај ми!

Pandemija – iskustva, saznanja, pouke

Da li je pandemija korona virusa mogla da bude sprečena? Kako su se države ponašale i da li je borba protiv kovida 19 mogla da bude uspešnija? Koji su razlozi doveli do smirivanja epidemije u određenim delovima sveta, dok je u nekim državama i dalje sve veći broj obolelih? Očekuje li nas novi talas virusa na jesen i da li će postojeće vakcine biti dovoljna zaštita? Hoćemo li dobijati treću dozu vakcine i da li će se vakcinisati deca? Kakve su pouke pandemije za čovečanstvo? Ovo su pitanja za direktora kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, dr Marijana Ivanušu.

Forum mladih sa invaliditetom osnovao je Platformu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u saradnji sa nekoliko kompanija u Srbiji, sa idejom da im se tokom ove godine priključi veliki broj društveno odgovornih preduzeća. Platforma je zamišljena kao neformalna mreža poslodavaca kroz koju će se pružati podrška pri zapošljavanju invalidnih lica, uz savete, informacije, konsultacije i treninge. Kroz ovu saradnju biće omogućen i pristup veb portalu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a više detalja saznaćemo od Jovane Krivokuća Milovanović, izvršne direktorke Foruma.

U Ljubljani je minulog vikenda potpisan Protokol o saradnji i prijateljstvu između Društva Sava iz Beograda, koje okuplja Slovence u našoj prestonici i Srpskog kulturnog centra, pri biblioteci „Mihajlo Pupin", u kome se druže Srbi u Ljubljani. Tako je 12. jun i zvanično postao Dan srpsko-slovenačkog prijateljstva, čime se nastavlja misija oko koje se, već dvadeset godina, okupljaju članovi društva Sava - Slovenci u Beogradu. Priču o njima zabeležila je Svetlana Mladenović.


Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи