Читај ми!

Njive i voćnjaci na udaru vremenskih nepogoda

U opštinama Arilje i Ivanjica grad je uništio voće i useve u više od 10 sela. Pravovremenim dejstvom sa protivgradnih stanica slična situacija izbegnuta je na oko milion hektara obradivih površina u većem delu Srbije gde je umesto leda padala jaka kiša.

Na peskovitim zemljištima u Braničevskom okrugu bliži se žetva ječma. Stručnjaci za ratarstvo uzdržani su u prognozama u vezi sa prinosima ozimih ratarskih kultura zato što bi ekstremno visoke temperature u završnoj fazi vegetacije mogle brzo da pokvare računicu poljoprivrednika koji su se opredelili za tu proizvodnju.

Zakon o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda koji je Vlada Srbije poslala u skupštinsku proceduru treba da zaštiti primarnu proizvodnju od ekstremnih oscilacija otkupnih cena. Domaći odgajivači svinja koji u tom kontekstu trenutno imaju najviše problema zadovoljni su predloženim rešenjima. Voćari sa druge strane kažu da je sada sve na administraciji koja Zakon posle usvajanja treba da sprovodi na terenu.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji Vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj: Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се