Читај ми!

Može li hrana da se proizvede bez pesticida?

Iako epidemija koronavirusa jenjava potreba za pouzdanim načinima testiranja i nadalje ostaje. Do sada se kao najsigurniji pokazao PCR test, ali uskoro na naše tržište stiže jednako puzdan antigenski test čija je osnovna prednost jednostavna i komfornija primena, jer se uzorak uzima iz pljuvačke. Proizvodiće ga niška Neomedika, a više informacija o tome saznaćemo od rukovodioca kvaliteta u kompaniji, Milice Todorovske Rašić.

Može li svet da proizvodi namirnice bez hemije? Kakvog je kvaliteta prskano voće i povrće? Šta danas znači hraniti se zdravo? Kako uzgajati biljke i povećati prinose uz pomoć dobrih bakterija? Sagovornik će nam biti profesor Đorđe Fira sa Biološkog fakulteta, član istraživačkog tima koji je osmislio Projekat za smanjenje upotrebe pesticida u poljoprivredi.

Ubrzana digitalizacija i razvoj IT sektora učinili su da mnogo toga što smo doživljavali kao naučnu fantastiku postane stvarnost. Tako će Srbija već do kraja godine dobiti Institut za veštačku inteligenciju. Šta je cilj razvoja veštačke inteligencije, u kojim oblastima će se primenjivati, imamo li dovoljno stručnjaka tog profila. Odgovore ćemo potražiti od v.d. direktora Instituta Dubravka Ćulibrka.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара