Читај ми!

"Reći ću ti svoju tajnu" - po novom Zakonu o poslovnoj tajni, malo teže

Malo smo se našalili u naslovu najave za današnji "Magazin na Prvom" citirajući legendarni stih romantične pesme "Opomena" Desanke Maksimović. Naime, Srbija će uskoro dobiti novi Zakon o poslovnoj tajni. Prema najnovijim istraživanjima, kompanije poslovnu tajnu često smatraju najznačajnijim oblikom svog intelektualnog kapitala, čak važnijim od autorskih prava i patenata.Osim što predvidja strože kazne za njegovo kršenje, koje još novine donosi taj pravni akt i kome će najviše pogodovati, razgovaraćemo sa advokatom Mihailom Pavlovićem.

Gošća telefonom biće i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović povodom raspisivanja konkursa "Najbolje iz Vojvodine" koji se obraća proizvođačima robe i usluga, ali i organizatorima manifestacija da se jave i takmiče. Posebno se naglašava važnost isticanja regionalnog porekla proizvoda i podsticanje takmičarskog duha radi poboljšanja turističke ponude i pomoći turizmu u vreme dok pandemija još traje.

A sve priče o turizmu u poslednje vreme imaju početak i ishodište u digitalnim zelenim sertifikatima kao garanciji bezbednog putovanja u vreme pandemije. Sve detalje u vezi sa tim dokumentom čućemo u razgovoru sa Draganom Bećić, pomoćnikom direktora kancelarije za IT i elektronsku upravu.

Prosledićemo i poziv Radoslave Konjević, osnivača i direktora dečijeg letnjeg kompjuterskog kampa "Komp Kamp", koji je od 2008. informaciono i medijski opismenio i osposobio mnoge mlade. Poziv je upućen entuzijastima i znalcima da nastave njegovo organizovanje i rad na dobrobit sledećih generacija.

Predstavićemo vam i Iliju Mirovića, direktora OŠ "Gornja varoš" u Zemunu, jednog od inicijatora i autora strip-verzije Njegoševog speva "Gorski vijenac".

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи