O Danu mladosti i Titovoj štafeti

Kako se proslavljao 25. maj, Dan mladosti, podsetiće nas Nišlijka Katica Stevanović Hedrih koja je daleke 1969. godine predala raođendansku štafetu drugu Titu. Podeliće sa nama jugonostalgična sećanja na dane svoje mladosti i predstaviti naučno-istraživački rad iz oblasti mehanike i dinamike po kojem je poznata širom sveta.

Minute za zdravlje posvetićemo suncu i sunčanju. Budući da je leto pred nama, treba biti oprezan od prekomernog izlaganja suncu. O negativnom uticaju UV-a zraka na kožu i nastanku zloćudnog tumora melanoma, govoriće prof. dr Lidija Kandolf Sekulović sa Vojno-medicinske akademije.

U rubrici za kulturu predstavljamo knjigu „Spomenar - znamenite žene srpske" istoričarke Ljiljane Čubrić, u kojem autorka opisuje položaj uglednih srpskih žena i njihov uticaj na ekonomski i kulturni razvoj Srbije kroz vekove.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 10:05.

Naslovna stranica - Foto/RTS

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво