Читај ми!

Dobre priče za dobro jutro

Zatečene situacijom u Novom Pazaru na samom početku epidemijske krize 2020. godine, Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin iz ovog grada, pokrenule su urgentnu kampanju sa ciljem prikupljanja novca za nabavku najnužnije medicinske opreme za Opštu bolnicu u ovom gradu. Za samo jedan dan, preko društvenih mreža, uz pomoć građana i dijaspore, prikupile su 36.000 evra. Ove mlade filantropkinje nisu stale na tome, već su tokom protekle godine donirale medicinsku i zaštitnu opremu za zdravstvene ustanove i apoteke u Sandžaku, ali i svoje sugrađane na kućnom lečenju, prikupivši pomoć vrednu 100.000 evra. Pored akcija pomoći zdravstvenim ustanovama, Selma i Nerma su sakupljale novac za pomoć 200 samohranih majki oko Bajrama, pomagale su deci bez roditeljskog staranja, kao i starima. Njihov rad nije ostao neprimećen i dobile su nagradu "Virtus" za mlade filantrope koju im je dodelila Fondacija Trag. O svom radu i motivaciji govoriće za naš jutarnji program.

Rad ove dve mlade žene inspiracija je i za našu rubriku "Pitanje jutra" u kojoj ćemo slušaoce pitati da li smo zbog aktuelne pandemije postali bolji ljudi i da li više obraćamo pažnju na nevolje i potrebe drugih ljudi.

U današnjoj emisiji čućemo i specijalnu reportažu iz Drvara gde se nalazi naša urednica Nataša Raketić koja snima materijal za jedan dokumentarac.

 

Bavićemo se i temom koja je aktuelna svakog proleća i leta, a to je protivgradna zaštita. U program će nam se uključiti Zoran Babić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, stručnjak za ovu oblast.

Govorićemo i o konkursu za volontere za manifestaciju Novi Sad - prestonica kulture 2022., a kao i svakog jutra pratimo aktuelnu epidemijsku situaciju i proces vakcinacije u Srbiji i prenosimo sve najvažnije informacije iz zemlje i sveta.

S vama je Miša Stojiljković.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи