Читај ми!

BRNABIĆ: Cilj da vakcinišemo najmanje 50 odsto stanovništva

Vakcinacija se nastavlja na stotinama punktova, bez zakazivanja sa vakcinom po izboru. Srbija se polako približava broju od dva miliona građana koji su primili obe doze vakcine protiv korone. Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović je potvrdio da je do sada dato oko 3 miliona 990 hiljada doza vakcina, od čega je oko milion i 173 hiljade ljudi primilo obe doze.

U Srbiji je trenutno vakcinisano oko 42 odsto punoletnog stanovništva, što je oko 2,27 miliona ljudi, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Cilj je, kaže, da to bude najmanje 50 odsto i da se do 21. juna otvorimo za slavlja, svadbe i druge proslave. Srbija je, kaže, danas zemlja sa najvećim prosečnim platama u regionu Zapadnog Balkana i apeluje na građane da se vakcinišu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu, a samim tim napravili još bolje ekonomske rezultate.

Danas se završava prijavljivanje za novčanu podršku od 60 evra. Do sada se prijavilo više od četiri miliona građana, objavio je ministar finansija Siniša Mali. Ministar finansija Siniša Mali očekuje da Srbija, u ovoj godini, ostvari privredni rast veći od šest odsto. Ističe da to otvara mogućnost za veliko povećanje plata i penzija krajem godine urpkos pandemiji korona virusa i najvećoj ekonomskoj krizi. Mali je u izjavi za Tv Pink podsetio da je cilj da do 2025-te godine prosečna plata bude 900 evra, a penzije 430-440 evra.

Danas se navršava 29 godina od zločina nad pripadnicima nekadašnje JNA u Tuzlanskoj koloni. U napadu muslimanskih snaga na 92. motorizovanu brigadu JNA koja se, u dogovoru sa tuzlanskim vlastima, mirno povlačila iz kasarne "Husinska buna" 15. maja 1992. godine, ubijena su najmanje 54 vojnika, a ranjeno njih 44. Godišnjica će biti obeležena u Bijeljini kod Spomen kosturnice.

Nastavljeni su sukobi Izraela i radikalnog pokreta Hamas. Palestinske vlasti su saopštile da je od početka sedmice u pojasu Gaze poginulo više od 130 ljudi, među kojima oko tridesetoro dece. Prema izveštajima Izraela, u raketnim napadima Hamasa do sada je nastradalo najmanje devet ljudi. Ujedinjene nacije i brojni svetski lideri pozivaju na prestanak sukoba, ali za sada nema naznaka da bi neka od strana mogla da obustavi dejstva.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je u četvrtfinalu posle velike borbe i preokreta pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Tina Amić i Vladimir Mihajlović

Producent: Bojana Tufegdžić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи