Читај ми!

Vučić: Srbija za poštovanje granica utvrđenih odlukom UN

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom. Glavna tema bili su regionalni odnosi, uoči samita procesa Brdo-Brioni, zakazanog za ponedeljak. Vučić je ocenio da je uloga Slovenije na Zapadnom Balkanu važna za očuvanje mira i stabilnosti, što je i osnovni cilj naše zemlje. Pahor je rekao da će se posle sastanka sa regionalnim liderima u Brdu kod Kranja založiti za evropsku budućnost Balkana i da je to način za rešavanje problema u regionu. Predsednik Srbije je poručio da je zvanični Beograd uvek spreman za dijalog sa Prištinom i da će se zalagati za kompromisno rešenje i poštovanje međunarodnog prava. 

Izrael je tokom noći i jutra izveo najžešće bombardovanje Gaze, gađajući severni deo te teritorije sa kopna i mora, kao i iz vazduha. I palestinske snage ispalile su na desetine projektila ka Izraelu. Izrael je demantovao da je započeo kopnenu ofanzivu, ali je ispred pojasa Gaze razmestio tenkove i vojsku. Od početka sukoba, na palestinskoj strani bilo je 119 poginulih, od toga 27-oro dece, a na izraelskoj strani ima 8 žrtava.

Broj novih slučajeva pada u Beogradu i u celoj Srbiji, a obuhvat imunizacijom raste iz dana u dan - to su dobre vesti, rekao je za RTS član Kriznog štaba doktor Predrag Kon. Kaže da će se posle sednice Kriznog štaba znati da li će biti novih popuštanja mera.

Grčka je otvorila turističku sezonu i granični prelaz Evzoni za sve vakcinisane građane Srbije. Srbija i Grčka trebalo bi sledeće nedelje da potpišu sporazum o ukidanju naplate rominga. 

Penzioneri mogu od danas do kraja maja da se jave na oglas za rehabilitaciju u banjama Srbije koji je raspisao Republički fond za penzijsko-invalidsko osiguranje. Kako je saopšteno iz Fonda PIO, rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove biće objavljena šesnaestog radnog dana od isteka oglasa.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

Producent Đorđe Radosavljević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво