Vlada Revolucija i varljivo leto 68.

Turistička meka sa juga Evrope, Grčka, danas zvanično otvara turističku sezonu. To je vest za ceo kontinent, ali posebno za srpske turiste. Sa našom dopisnicom iz Atine Majdom Šimunec razgovaramo o ponudi, mogućnostima i uslovima za letovanje u Grčkoj ove godine.

Da li su naše turističke agencije spremne za letnju sezonu, kakva je ponuda, ali i cene, na ova pitanja odgovara direktor Jute Aleksandar Seničić.

Odlazak Vlade Mijanovića, čoveka kome je Revolucija postala srednje ime, jednog od vođa studentskog protesta 68-me, ponovo je podsetila na 7 dana juna koji su promenili socijalističku Jugoslaviju. Protesti 68-me bili su upereni protiv crvene buržoazije, koja se pojavila u društvu ideala jednakosti i pravde. Beogradski studenti ustali su na talasima nove levice, potresli su komunističku partiju, elitu i radničku klasu. Sve to ostavilo je duboki trag i u narednim decenijama. Šta se desilo varljivog leta 68-me, kako je Vlada Mijanović postao Vlada Revolucija, o tome razgovaramo sa Dragomirom Olujićem Olujom, saborcem i jednim od učesnika protesta.

Hrabrost je u ovakvim okolnostima organizovati filmski festival, sumira ovogodišnji Fest filmski kritičar Dušan Cicvara. U razgovoru sa Anom Vučković Denčić daje i preporuke filmova koje vredi gledati.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво