Crveni krst – humanost na delu

Danas se obeležava Svetski dan Crvenog krsta, jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta. Svake godine, pomoć Crvenog krsta i Crvenog polumeseca tokom prirodnih nepogoda, nesreća, kriza i raznih sukoba, stiže do više miliona ljudi širom sveta. U Srbiji, Crveni krst svoje aktivnosti realizuje kroz programe narodnih kuhinja, brige o starijima, prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, zdravstveno preventivnog rada, kao i edukacijom za decu i mlade. Tim povodom naš sagovornik ovog jutra je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Druga subota u maju i oktobru posvećene su pticama selicama. U razgovoru sa Slobodanom Kneževićem iz Udruženja za zaštitu ptica saznaćemo koliko vrsta ptica selica se vraća u naše krajeve tokom proleća, da li na njihovu selidbu imaju uticaj klimatske promene i da li se na pravi način brinemo o njima.

Na otvorenom  knjaževačkom gradskom  bazenu sa termalnom vodom temperature 28 stepeni, počela je ovogodišnja turistička sezona, a vi ćete saznati sa kakvim epidemiološkim merama bazen dočekuje prve ovogodišnje kupače i šta je planirano da se izgradi u budućnosti.  Ovog jutra govorićemo i o tome kako se Endrju Hare iz Novog Zelenda, koji se sa svojom  suprugom  Vesnom Žižić, pre desetak godina, doselio u Leskovac  snalazi sa našim navikama.

Budite uz vaš Radio Beograd 1.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи