Vučić: vakcinacija pitanje opstanka i razvoja zemlje

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je mobilni punkt za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca. Pozvao je sve građane da se što pre vakcinišu, jer tako štite i sebe i druge. Srbija će samo tako moći da se vrati normalnom životu i da radi na podizanju svoje ekonomije i privrede, poručio je Vučić. Predsednik je u društvu premijerke Ane Brnabić i minista zdravlja Zlatibora Lončara posetio i mobilni punkt za vakcinaciju na stadionu lokalnog fudbalskog kluba Vrelo kod Uba. 

Punkt za vakcinaciju u selu Jabučje, u opštini Lajkovac - gde je samo danas za vakcinu protiv kovida 19 prijavljeno izmedju 50 i 100 meštana, obišla je premijerka Brnabić. Zahvalila je gradjanima što su se odazvali pozivu na imunizaciju, ističući da je to jedini način da zajedno pobedimo virus i vratimo se normalnom životu.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou se već četiri dana unazad, stabilizovao na oko 1300 obolelih. Od danas - ugostiteljski objekti -  i u zatvorenom rade do 22 sata, sa 50 odsto kapaciteta i uz poštovanje distance. Naši građani koji žive u inostranstvu  i koji su vakcinisani -  mogu da uđu u zemlju bez ograničenja.  Iz Kriznog štaba upozoravaju -  da je  virus još u cirkulaciji  i da se situacija može odrediti  - kao nesigurna.  Napominju -  da postoji opasnost od povećanja broja zaraženih u narednim danima -  i da će sredinom naredne nedelje -  biti nova sednica Kriznog štaba.

Na  današnji dan, 1999. godine,  NATO je  oko 11 časova i 20 minuta  zasuo Niš kasetnim bombama. Gađana je  Šumatovačka ulica, autobuska stanica i Tvrđavska pijaca a u tim napadima poginulo je 16 Nišlija,  a  18  je povređeno. Među poginulima je bila i 26-godišnja žena u poodmakloj trudnoći.Oštećeno je 120  stambenih objekata  i uništeni su brojni automobili.Te 1999. godine u noći između šestog i sedmog maja -  na meti NATO aviona, među mnogim objektima -  bila je i kineska ambasada. Ubijeno je troje kineskih novinara, a ranjeno 20 ljudi.

Večeras u Centru „Sava", počinje 49-ti Fest. Trajaće do 16-og maja, u organizaciji Centra beogradskih festivala. Glavni, takmičarski program činiće 18 filmova iz 12 zemalja, od kojih čak tri domaća ostvarenja - Oaza, reditelja Ivana Ikića, Živ čovek Olega Novkovića i Lihvar Nemanje Ćeranića.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Producent Svetlana Stevanović.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи