Читај ми!

IN MEMORIAM – Feđa Stojanović (1948-2021)

Prekjuče nas je zauvek napustio glumac Feđa Stojanović. Prekjuče je naša emisija izgubila bar polovinu duše, i glas zbog kojeg se naših pet minuta na radiju prepoznaju, i traju duže i od slušanja.

Srpski na srpskom i Feđa Stojanović - to je devet godina saradnje i više od 300 snimljenih emisija. To je glas koji ste za to vreme čuli bar pet hiljada puta, glas kojim je umeo da od obično dosadnih jezičkih grešaka oblikuje upečatljive likove, prostor i atmosferu. Da vas uvuče u priču i prikuje vam pažnju sve do ođavne špice. Da svima bude žao kad se emisija završi.

Srpski na srpskom i Feđa Stojanović - to nije bila samo gluma. Feđa je jezik voleo, razumeo ga i poštovao njegova pravila. Umeo je s jezikom kao s glumom, lako, neosetno i sasvim majstorski, i od osrednjeg teksta da napravi bravurzonu glumačku minijaturu.

Srpski na srpskom i Feđa Stojanović nisu ni znali da su se rastali na poslednjem snimanju, još u februaru. Danas, kad to znamo, nijedno nam jezičko objašnjenje nije važno, već in memoriam, slušamo one emisije koje je voleo veliki glumac Feđa Stojanović, koga su mnogi naši slušaoci voleli upravo zbog Srpskog.

(U 04.55 slušaćemo emisiju "Milošu, ološu"; u 08.05 "Hajde, Jovo, nanovo"; u 11.55 "Sve boje jezika" i u 22.30 emisiju "Kamena uspavanka")

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара