Читај ми!

Vakcinacija u tržnim centrima

Manje je testiranih i manje novozaraženih u zemlji. Još se sagledava  epidemijska situacija, ali izvesno je da je pritisak na bolnice manji. Na punktovima širom Srbije obavlja se imunizacija građana, kako onih  koji su se prijavili preko portala e-uprave tako i onih koji na vakcinaciju dolaze bez zakazivanja. U tržnom centru Ušće, od četvrtka  počinje sa radom novi punkt za vakcinaciju. U Beogradu je svaki treći stanovnik dobio dve doze vakcine.  U Novom Sadu od sutra u 10 časova  kreće se sa vakcinacijom u tržnom centru Promenada.

Dok se više zemalja Evrope otvara posle trećeg zaključavanja, pojedini  delovi sveta trpe snažan udar trećeg talasa korone. Svetska zdravstvena  organizacija poziva Grupu 7 da finansira globalni oporavak od Kovida-19.  Indija ponovo beleži rekorde, a u Brazilu je zbog nestašice vakcina na  nekim mestima obustavljena revakcinacija.

Pomoćnik direktora  Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović  izjavio je da mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u  Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim "glavama" i da u  pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji. Popović je  ukazao da je nezabeleženo u istoriji međunarodnog prava da jedna  teritorija, što Kosovo i Metohija defakto jeste, tuži vlastitu državu.  Portparolka vlade privremenih prištinskih institucija Rozafa Keljmendi  izjavila je ranije da Priština planira da pokrene tužbu za genocid  protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, ali ne ove, već do kraja  sledeće godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će  optužnica protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka  Belivuka i Marka Miljkovića biti podignuta u zakonskom roku. On je  za  TV Pink naveo da ima dovoljno dokaza i da će  i Srbija i svet biti  zgroženi surovošću kojom su pripadnici ove grupe činili krivična dela.  Vulin je rekao da je Srbija raspisala poternicu za Radojem Zvicerom,  koji se nalazi u bekstvu, za koga, kako je naglasio, Srbija ima  informacije gde je, ali je još nedostupan pravosudnim organima.

Za  novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 30 evra do 10 časova prijavilo se  više od 3 miliona građana, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.  Pozvao je građane da se prijave preko portala Uprave za trezor, a od  sutra i telefonski, čiji će broj biti naknadno objavljen.

Mančester siti i Pari Sen Žermen sastaće se večeras u revanš meču  polufinala Lige šampiona. Engleski tim, ima prednost iz prvog susreta od  2:1. Utakmica počinje u 21 čas.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Tina Amić i Vladimir Mihajlović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи