U bolnicama manji broj prijema nego otpusta

U Srbiji je posle nekoliko nedelja u bolnicama manji broj prijema nego otpusta. Ipak za pobedu nad korona virusom i dalje su neophodne protivepidemijske mere i vakcinacija. Stručnjaci apeluju na poštovanje mera i tokom predstojećih prazničnih dana i najavljuju rigorozne kontrole. Nastavlja se i masovna imunizacija. Do kraja dana trebalo da bi da bude objavljena lista gradova u kojima će i tokom praznika biti organizovana vakcinacija.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je 27-godišnja porodilja M.P. iz Zaječara od posledica korona virusa. Ona je pre dva dana na svet donela zdravu devojčicu za koju je pi-si-ar testom utvrđeno da nije zaražena kovidom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Beograd otvoren za dijalog sa Prištinom, a da je kompromis jedino rešenje. Ističe da pažljivo analizira non-pejper o rešenju za KiM, ali da o detaljima ne može da govori. Istakao je da ga plaši da je njegovo objavljivanje smišljena strategija nekih koji su po pitanju KiM bliži stavovima Prištine, nego Beograda.

Na pitanje do kakvih se zaključaka stiglo analizom non-pejpera, i šta je za Srbiju prihvatljivo, Vučić je rekao da su delovi prihvatljiviji od Ahtisarijevog plana, ali da to ne znači da je rešenje dobro.

Vučić je rekao da ne može da potvrdi da je autorka non-pejpera izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove za Evropu i Aziju Angelina Ajnhorst jer je, kaže, uveren da to nije ona uradila.

Otvoren je za saobraćaj deo obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovog Brda u dužini od 7,7 kilometara. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka, gde su u toku radovi, biti završena za nešto više od godinu dana. Predsednik je istakao da su veliki građevinski poduhvati u Srbiji mogući zahvaljujući obezbeđenoj stabilnoj ekonomskoj situaciji.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Tina Amić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара