Читај ми!

Đerlek: Još dva tri meseca i blizu smo kolektivnog imuniteta

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Briselu. On će danas i sutra imati odvojene susrete sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i visokim predstavnikom Evropske Unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đuzepom Boreljom. Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike saopštila je da će se, tokom boravka u Briselu, Vučić sastati i sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa stalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Sve je manje obolelih od kovida i uspešno se nastavlja vakcinacija. Do sada je dato 3.234.000 doza, a obe doze primilo je 1.303.000 građana. Bez zakazivanja, vakcina se može dobiti i na beogradskom sajmu, i to Fajzerova i Sputnjikova, a Sinofarm za one koji primaju drugu dozu. Sutra stiže pola miliona doza vakcina iz Kine.

U svetu je do sada dato više od milijardu doza vakcina, objavio je Blumberg - ali distribucija nije ravnomerna. Indija i dalje beleži dnevno oko 350.000 novoinficiranih, zdravstveni sistem je u kolapsu, a premijer je pozvao sve građane da se što pre vakcinišu. Zahvaljujući imunizaciji više od polovine stanovništva - Izrael je obuzdao pandemiju. Posle deset meseci nema nijedan zabeležen smrtni slučaj izazvan Kovidom-19.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da raznovrsnost i količina naoružanja koja je pronađena u kući u beogradskom naselju Ritopek koju su koristili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govori o tome da je ta organizovana kriminalna grupa bila spremna za obračun sa državom. On je za TV Prva naveo da takvo naoružanje nije posedovao ni „Zemunski klan" i naglasio da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visoko pozicioniranu štićenu ličnost. Vulin je istakao da je tužilac za organizovani kriminal veoma zadovoljan količinom i kvalitetom materijalnih dokaza koji su u dosadašnjem toku istrage prikupljeni.

Danas su Cveti, dan kada je Hrist, svečano i carski ušao u sveti grad Jerusalim. Uvek padaju u nedelju, dan nakon Lazareve subote. Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi, na praznik Cveti, u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji.
Iguman manastira Visoki Dečani, Sava Janjić poručio je da manastir živi u specifičnim okolnostima i da očekuje da uskoro lokalne institucije sprovedu odluku suda o priznavanju 24 hektara manastirske zemlje, kao i da poštuju dogovor napravljen preko Komisije za implementaciju zaštićenih zona oko zaobilaznog puta za Crnu Goru.

U finalu Serbija opena igraće Rus Aslan Karacev i italijan Mateo Beretini. Novak Đoković je u polufinalu izgubio od Karaceva sa 2:1, sa koliko je i Beretini pobedio Japanca Taroa Danijela.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

Producent: Srđan Manojlović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи