Читај ми!

Za poljoprivredu opredeljeno dodatnih 5 i po milijardi dinara

Rebalanskom budžeta sredstva Ministarstva poljoprivrede uvećana su za oko 5 i po milijardi dinara, od čega će najveći deo, skoro 4,9 milijardi, biti utrošeno za subvencije, čija isplata kasni. O kašnjenju subvencija bilo je reči na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu, ali i na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede sa članovima Udruženja mladih poljoprivrednika i Udruženja odgajivača ovaca Srbije. Dogovoreno je da se posle usvajanja rebalansa budžeta maksimalno ubrza isplata subvencija za poljoprivrednike, naročito za stočare zbog objektivnih okolnosti u dinamici proizvodnje i poremećaja u cenama.

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u sektoru poljoprivrede. Tim izmenama, koje bi trebalo da budu usvojene ove godine, predviđeno je da doprinosi poljoprivrednika za penzijsko-invalidsko osiguranje ubuduće zavise od ekonomske vrednosti gazdinstva, potvrdio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodao da će visina penzija poljoprivrednika biti u skladu sa uplatama.

U emisiji "Nedeljom za selo" govorimo i o zaštiti biljaka. O tome smo razgovarali sa savetodavkom za zaštitu bilja u Poljoprivredno stručnoj službi Beograd Eleonorom Onć Jovanović.

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za realizaciju Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga.

Prijave na konkurs mogu da se podnesu do 24. maja, a sve informacije o uslovima konkursa, kao i obrazac prijave mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Prvi program Radio Beograda, nedelja, 08.05

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи