Zabavnik

Ima neko verovanje da nečija sudbina može da se predvidi prema tome koliko svraka čovek ugleda. Jedna svraka je loš znak, pa ako se odmah za njom ne pojavi i druga, treba brzo da se skine kapa, ili šešir, ili šta se već ima na glavi, da se pokloni i kaže: "Dobro jutro, dobar dan ili dobro veče, gospa svrako, kako ste mi danas?" Tako će svaka vest koja toga dana stigne, biti dobra. Kad je tako, šta fali da se i pred Moneovom "Svrakom" skine kapu i kaže šta treba, pa da nam vesti uvek budu dobre. Svraka je svraka, čija god bila, a s urokom se nije šaliti...

"Pošto su nebrojeno puta s uspehom zabavljali mlade po raznim igrankama, pošto su obišli mnoga mesta naše zemlje, snimili prvu ploču i debitovali na televiziji, popularni vokalno-instrumentalni ansambl "Siluete" pojaviće se u filmu "Rapsodija u crnom", koji će dr Sava Popović i snimatelj Nikola Jovićević realizovati za beogradske Filmske novosti."

Tako počinje članak pod naslovom "Siluete stopama Roling Stounsa" objavljen 1968. godine u časopisu "Filmski svet". Glavne uloge u tom filmu igrali su Predrag Ćeramilac, kojeg se mnoge generacije sećaju iz partizanskog filma "Saša", i Neda Spasojević, a novinar potpisan inicijalima V.M. o "Siluetama" dalje piše...

I ove nedelje - utvrđivanje gradiva: januara ove godine naš Zabavnik napunio 40 godina, a mi se iz emisije u emisiju hvalimo po jednim rođendanskim prilogom iz zabavničke prošlosti.
E, u toj prošlosti - autorski rukopis naše rediteljke Sanje Baum, u prilogu o knjizi "Cirkus doktora Dulitla" Hjua Loftinga, i legendarni voditeljski glas glumca Đuze Stojiljkovića.

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи