Читај ми!

Dan planete Zemlje

Prošle godine u ovo vreme, kada se životni ritam stanovnika na gotovo polovini Zemljine kugle značajno usporio, a avionski saobraćaj bio gotovo zaustavljen, pokazalo se koliko je malo vremena dovoljno planeti da bukvalno procveta. Zbog značajnog smanjenja zagađenja vazduha, nad "trećim kamenom od sunca" toliko se razvedrilo da su stanovnici pojedinih delova Indije prvi put posle nekoliko decenija ponovo mogli da vide Himalaje. Međutim, godinu dana kasnije opet smo se vratili starim navikama i ponovo zagađujemo našu životnu sredinu, mnogo više nego što bismo smeli. Makar na jedan dan, povodom Dana planete Zemlje, opet ćemo slušati izjave o tome kako svi pojedinačno moramo malo više da pazimo na to koliko zagađujemo okruženje. Tako će biti i u našem jutarnjem programu u kojem ćemo čuti kako se brojne organizacije u Srbiji bore za zaštitu životne sredine.

Jedan deo programa posvetićemo još jednom danu koji se obeležava 22. aprila - Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu. Pitaćemo naše slušaoce da li svim ovim žrtvama ukazujemo dužno poštovanje.

Govorićemo i o jednoj temi s kojom se suočavamo bukvalno svi, a to su neadekvatni obrasci ponašanja i kako ih promeniti. O tome će nam govoriti psiholog i psihoterapeut Marko Tomašević.

Najavićemo ovogodišnje, 16. po redu izdanje BINE - Beogradske internacionalne nedelja arhitekture - koje će trajati od 22. aprila do 20. maja, a čućemo i kako je proteklo predstavljanje novog vodiča kroz Narodni muzej u Beogradu na francuskom jeziku "Uđi u priču".

Pratimo ATP turnir Serbia Open koji se održava u Beogradu, najavljujemo biciklističku trku Beograd - Banjaluka koja počinje na Dan grada Banjaluke, a kao i svakog dana, pratimo epidemijsku situaciju i proces vakcinacije u Srbiji.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Budite uz Radio Beograd!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара