Više od tri miliona prvih doza dato u Srbiji

U Srbiji je dato više od tri miliona doza vakcina. To je prilikom obilaska Instituta Torlak saopštio predsednik Aleksandar Vučić i uručio Republici Srpskoj novi kontingent AstraZeneke vakcine. Epidemija u Srbiji još nije pod kontrolom. Epidemiolog Predrag Kon kaže da je cilj da što pre dođemo do tri ili tri i po miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv korona virusa. Navodi da je činjenica da se broj novozaraženih u poslednje vreme smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković započeo je dvodnevnu posetu Rusiji. Sastao se sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Leonidom Sluckim koji mu je preneo da sve stranke u ruskoj dumi imaju jedinstven stav po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova. Konstatovao je i da su odnosi Srbije i Rusije veoma dobri.

Rusija je spremna da razmotri nove aspekte svog učešća u rešavanju kosovskog pitanja ukoliko Srbija to bude želela, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko u intervjuu za RIA Novosti. Podsetio je da je učešće Rusije u rešavanju kosovskog pitanja za sada određeno njenom ulogom stalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Bocan-Harčenko je rekao da je moguće samo rešenje koje zadovoljava interese Beograda i koje može da podrži Savet bezbednosti.

U Novom Sadu je 14 porodica pripadnika snaga bezbednosti, dobilo krov nad glavom.  U naselju Jugovićevo završeno je 500 od planiranih blizu 2 hiljade  stanova. Ključeve je pripadnicima policije, uručila premijerka Ana Brnabić.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o Predlozima četiri zakona iz oblasti rudarstva i energetike. Novi zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije, koji se donosi prvi put, trebalo bi da omogući investicije u obnovljive izvore energije. Građani će tako moći, postavljanjem solarnih panela na krovovima, da proizvode električnu energiju za svoje potrebe. Novim rešenjima predviđeno je i finansiranje i podsticanje enegetske efikasnosti, koja će građanima olakšati dobijanje subvencija za zamenu prozora, vrata, izolacije fasada i grejnih sistema.

U borbi za četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu,  Novak Đoković igra protiv Britanca Danijela Evansa. Nešto kasnije,  protivnik Filipa Krajinovića biće Italijan Fabio Fonjini.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи