Među obolelima od Kovida 19 najprisutniji britanski soj virusa

U poslednjih mesec dana -  broj novih slučajeva među testiranima smanjen je za 10 odsto. I pored  pada broja novozaraženih u Srbiji - lekari apeluju na građane da  se i dalje pridržavaju svih mera -  jer se na lečenju u bolnicama širom zemlje  nalazi čak 7.809  pacijenata obolelih od kovida-19. Među obolelima i dalje je najprisutniji britanski soj zaraze, izjavila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević. 

Više od 16 i po hiljada radnika prijavilo se za vakcinaciju u 500 kompanija, izjavio je pomoćnik direktora Privredne komore Srbije Bojan Stanić. On je za Er-Te-Es rekao da i stranci koji su rezidenti Srbije i koji rade u kompanijama u našoj zemlji imaju pravo da se vakcinišu. Istakao je da postoji mogućnost da se za kompanije koje imaju veći broj zaposlenih organizuje mobilna vakcinacija.  

U Njujorku se danas, u video-formatu, održava sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija  na  kojoj će  se  razmatrati  izveštaj o situaciji na Kosovu i Metohiji. Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. U izveštaju Antonija Guteresa  - kao glavni politički događaji u prethodnom periodu -  označeni su kosovski vanredni parlamentarni izbori 14. februara i  podizanje optužnice Specijalnog suda u Hagu protiv bivših lidera takozvane OVK. Navodi se -   da su  ta dešavanja usporila dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU i  da trajni mir na Kosovu i u regionu -  zavisi od održivog napretka u dijalogu usmerenog na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. 

Na sednici novosadskog gradskog parlamenta odbornici su izglasali odluku da Grad preda Republici parcele za izgradnju kovid bolnice na Mišeluku 3, kako bi se stekli uslovi da gradnja počne 20-tog aprila. Reč je o oko 2,5 hektara gradskog zemljišta na šest parcela, na krivini ka Mišeluku iz pravca Petrovaradina, koje je trebalo da posluži za izgradnju bolnice od 600 ležajeva, čiju izgradnju finansira država.

Srbija je prema oceni kineskog turističkog magazina Vitrip jedna od najpopularnijih prekomorskih destinacija, saopštila je Turistička organizacija Srbije. To priznanje, dodeljeno ove nedelje na zvaničnoj ceremoniji u Kini pred više stotina učesnika iz sveta turizma, nagoveštaj je da će Srbija, po završetku krize izazvane virusom kovidom-19, ponovo moći da računa na veliko interesovanje turista iz Kine. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Tina Amić i Relja Trajković.

Producent Bojana Tufegdžić.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи