Nacionalna studija o efikasnosti imunizacije protiv kovida: koliko nas zapravo štite vakcine

Pitanje koje muči sve vakcinisane protiv kovida 19, bez obzira kojom vakcinom, jeste - koliko nas one zapravo štite, posebno s obzirom na ozbiljnost te bolesti i, još više, nepredvidivost, uprkos sada već duže od godine svakodnevne borbe za njeno suzbijanje. Odgovor će dati Nacionalna studija o efikasnosti imunizacije, koja se neće baviti samo ispitivanjem da li je neko razvio antitela posle vakcinacije, već i takozvanim ćelijskim imunim odgovorom. Naša sagovornica tim povodom biće virusolog prof. dr Tanja Jovanović, prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu i član Republičkog kriznog štaba. Pitaćemo je i kako komentariše izjave kineskih zdravstvenih zvaničnika koji su pre par dana izjavili da njihove vakcine imaju efikasnost slabiju od one koja je prvobitno bila navođena.

O negativnom uticaju kovida 19 na sluh pisalo se i govorilo još krajem prošle godine, a tim naših naučnika pri Kliničkom centru u Nišu je među prvima u svetu izradio i studiju o tome. Koji su saveti pacijentima koji su primetili promene u sluhu tokom ili posle bolesti, samo je jedno od pitanja za dr Emiliju Živković-Marinkov, specijalistu ORL, članicu tima koji je radio na izradi pomenute studije.

U "Magazinu na Prvom" i o novoj direktivi Evropske unije koja zabranjuje izdavanje novih turističkih zamenskih vaučera bez izričite saglasnosti samih putnika, o potrazi za utehom i nadom u religiji tokom teških vremena, istorijskih i ličnih, kao i o novoj knjizi najpopularnije spisateljice za decu Jasminke Petrović "Sto lica stolica".

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи