Vlado Čapljić, fudbaler

Gost 468. emisije je fudbaler Vlado Čapljić. Karijeru je počeo u sarajevskom Železničaru sa kojim je dospeo do polufinala Kupa UEFA. Tokom dve i po sezone sa Partizanom je osvojio dve titule državnog prvaka. Igrao je još i u zagrebačkom Dinamu, a karijeru je završio u portugalskom Esposendeu. Igrao je za sve reprezentativne selekcije Jugoslavije, od pionirske do seniorske. Sa selekcijom igrača do 21 godine osvajač je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1979-te, a osvajač je i bronzane olimpijske medalje na Igrama u Los Anđelesu 1984-te. Bio je trener više domaćih timova nižih liga.

U emisiji će između ostalog govoriti: o interesovanju njegove generacije dečaka za bavljenje sportom. O Čuvenom golmanu Vasiliju Radoviću. Gradskim derbijima sa Sarajevom. Razlici u popularnosti u Sarajevu i Beogradu. Zbog čega je Železničar bio omiljen i među navijačima drugih klubova? O eliminaciji Železničara od mađarskog Videotona u polufinalu Kupa UEFA u proleće 1985. Zbog čega je odlučio da iz Železničara pređe u Partizan, uprkos ponudama Crvene zvezde i Hajduka? Zašto je posle Partizana karijeru nastavio u zagrebačkom Dinamu? O međusobnom odnosu fudbalera i navijača „večitih rivala". O čuvenom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću. O osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. Zbog čega je jugoslovensku fudbalsku selekciju inostrana štampa tada nazivala ludim momcima iz Istočne Evrope? Zašto je, iako odbrambeni fudbaler, često izvodio jedanaesterce?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи