Beogradski maraton i fudbaleri Partizana i Zvezde u humanitarnoj akciji

Beogradski maraton po treći put realizuje zajedničku humanitarnu akciju sa fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan. Dresovi sa fudbalskog derbija uzmeđu Crvene zvezde i Partizana koji je odigran u sredu naćiće se na prodaji, a prikupljeni novac će biti iskorišćen za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom - prevashodno mladih i dece. Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan pod sloganom „Bez barijera" kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom. O humanitarnoj akciji i kako teku pripreme za maraton, za naš program govori Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Uskoro kreće sprovođenje 22 projekta u 22 lokalne samouprave u Šumadiji, istočnoj, južnoj i zapadnoj Srbiji i to u sprovođenju usluga socijalne zaštite namenjene najranjivijim grupama u lokalnoj zajednici. Ružica Zorkić Radičević razgovarala je o projektima sa Natašom Ivanović, iz SVISS PRO programa.

Opština Užice je raspisala konkurs za subvencije za poljoprivrednike, a opština Lebane može da se pohvali da je najveći proizvođač paradajza u Srbiji sa preko 4 miliona korena godišnje.

Čućete i priču o Darijanu Bojiću, đaku škole za decu sa smetnjama u razvoju, koji je dobitnik godišnje nagrade "Miodrag Matić" u kategoriji najbolji učenik koju dodeljuje Društvo defektorloga Srbije.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се