Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara

Ukoliko epidemijska situacija dozvoli, od ponedeljka će ponovo raditi tržni centri i ugostiteljski objekti u njima koji imaju baštu, a đaci će se u školske klupe vratiti 19-tog aprila, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je situacija i dalje vanredna, iako se uočava blaga tendencija opadanja broja novoobolelih, kao i prvih pregleda. Zadovoljan je procesom imunizacije poslednjih dana i kaže da je masovna vakcinacija rešenje za izlaz iz trenutne situacije. Tiodorović je ponovio da je i dalje neophodno poštovati sve mere poput higijene, održavanja distance i nošenja maske.

Pripadnik Vojske Srbije lakše je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Ostružničkog mosta u kojoj je učestvovalo borbeno vozilo Vojske Srbije upućeno na izvršenje redovnog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane. RTS-u je potvrđeno da su se u kamionu nalazile tri PVO rakete "pancir-es" i da je jedna ispala iz kamiona. U toku je postavljanje rakete na nosač koji se nalazi na kamionu, a na tom delu puta potpuno je obustavljen saobraćaj.

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, preminuo je u 99. godini posle duge i teške bolesti, saopštila je Bakingemska palata.

"Sa dubokom žalošću kraljica je objavila smrt njenog voljenog supruga, princa Filipa, vojvode od Edinburga", navodi se u saopštenju kraljice.

Kolege i prijatelji oprostili su se od legende narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca na komemoraciji u Kombank dvorani. Tozovac će biti sahranjen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u 14 i 30.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи