„Mojih 5 minuta“ platforma za sve tinejdžere

"Mojih 5 minuta" je nova platforma koju su pokrenuli tinejdžeri, a koji ima za cilj promociju talenta kod mladih ljudi. U toku je konkurs namenjen svim mladima od 13 do 18 godina da pokažu svoj jedinstveni talenat koji ih najbolje predstavlja. Dovoljno je da snime video do 5 minuta i da ga podignu na platformu www.mojih5minuta.com Platformu predstavlja Tara Katarina Ćirković, jedan od pokretača, ali i najmlađa kreatorka visoke mode.

Ovoga četvrtka u Jutarnjem programu Uhvati dan govorimo o dilemama koje imaju studenti u vezi sa vakcinacijom protiv koronavirusa. U svim opštinama i gradovima u Srbiji građani mogu da se vakcinišu i bez zakazivanja. Ipak, studenti, za sada nisu zainteresovani da u većem broju zavrnu rukav.

Ovih dana aktuelne su humanitarne akcije za sakupljanje sredstava za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti. Najnovija informacija je da će se dresovi sa sinoćnjeg derbija Partizan- Crvena zvezda naći na aukciji i sav prihod biće uplaćen u humanitarne svrhe. Na ovu ideju zajednički su došli uprave oba tima, Beogradski maraton i Zajednica fudbalskih klubova Superlige. I građani slanjem poruka mogu pomoći deci i njihovim porodicama. Da li se vi učestvujete u humanitarnim akcijama, pitamo vas u pitanju jutra?

U medijima su se pojavile potpuno suprotne informacije: jedni kažu da su banke povećale, a drugi da su smanjile cene svojih usluga. Ono što im je zajedničko je tvrdnja da se sve to događa kako bi - uštedeli vreme i novac klijentima i usmerili ih na elektornsko bankarstvo. Šta sve plaćamo bankama i da li je to samo kod nas slučaj proverava Ružica Zorkić-Radičević.

Širom sveta obeležava se Dan Roma, koji slavi romsku kulturu i istovremeno bi trebalo da utiče na podizanje svesti o problemima sa kojima se Romi suočavaju.U trenutku kada zbog pandemije slabije posećujem ustanove kulture, muzeji se dovijaju kako bi publiku upoznali sa svojim sadržajem. Muzej savremene umetnosti u Beogradu pokrenuo je mobilnu aplikaciju MSUB vodič, kroz koju predstavlja aktuelne izložbe.

Sa vama je Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво