Preminuo Predrag Živković Tozovac

U Beogradu je od posledica korona virusa u 86. godini preminuo pevač Predrag Živković Tozovac. Bio je i kompozitor, tekstopisac i harmonikaš. Njegova velika popularnost počela je 1971. godine, kada je pobedio na Pesmi leta kompozicijom "Mirjana". Pevao je i u duetu sa: Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Mirom Vasiljević i drugim. Na koncertu održanom povodom šezdeset godina Radio televizije Srbije, 2018-te, uručen mu je Zlatni mikrofon Radio Beograda. Vreme i mesto sahrane Predraga Živkovića Tozovca biće naknadno saopšteni.

U Srbiji se nastavlja borba protiv korona virusa. Prethodnih dana zabeležen je pad broja zaraženih, ali je bilo i manje testiranih uzoraka. U Beogradu, ali i drugim gradovima, vidi se efekat imunizacije, koja se nastavlja širom zemlje. U 50 gradova otvaraju se punktovi na kojima će građani moći da se vakcinišu bez prethodne prijave. Očekuje se da stigne i više od 106 hiljada Fajzerovih vakcina. Juče je u našu zemlju dopremljeno pola miliona doza kineske vakcine Sinofarm.

Predsednik Aleksandar Vučić vakcinisao se protiv korona virusa u selu Rudna Glava kod Majdanpeka. On je u Domu zdravlja „dr Veroljub Cakić" primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm. U razgovoru sa medicinskim osobljem Vučić se informisao o procesu vakcinacije u Rudnoj Glavi. Doktorka je, posle davanja vakcine, predsedniku poručila: „Vidimo se za tri nedelje, za drugu dozu".

 

Obeležava se Dan sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji- 6. april 1941. godine. Na današnji dan pre 80 godina, nacistički avioni bombardovali su Beograd i druge srpske gradove. U 4 naleta 484 nemačka bombardera zasula su prestonicu Kraljevine Jugoslavije sa 440 tona bombi. Operacija uništenja Beograda nosila je naziv "Strašni sud". Stradalo je između 2 i 4 hiljade civila. Na hiljade porodica ostalo je bez krova nad glavom, gađane su bolnice, železnička stanica, crkva i drugi objekti, od kojih je veliki broj sravnjen sa zemljom. Uništena je tada i zgrada Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu i u njoj 350 hiljada knjiga, rukopisa i povelja od 12. do 17. veka, lične biblioteke velikana naše kulture, dragocena dokumenta.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара