Broj novozaraženih stabilan, ali visok

Epidemijska situacija u Srbiji i dalje je vanredna. Broj novozaraženih je stabilan, ali visok. Ako ne bude naglih skokova epidemijskih brojeva, od ponedeljka je moguće ublažavanje mera - otvaranje bašta, kafića i restorana i produženje radnog vremena za sve ostale do 22 sata, najavio je Krizni štab. Masovna vakcinacija se nastavlja na više punktova širom zemlje. U Beogradu je, zaključno s jučerašnjim danom, vakcinisano više od 460 hiljada ljudi, ili 32 odsto punoletnih građana.

Veći deo Evrope Uskrs dočekuje zaključan, uz stroge epidemiološke mere. U verske objekte može ući samo ograničen broj ljudi, sa zaštitnim maskama. Francuska, jedna od evropskih zemalja najpogođenija pandemijom korona virusa, zatvorena je do kraja meseca. U dane praznika u Italiji dozvoljeno je posetiti jednu porodicu, nema izleta u prirodu niti velikih porodičnih ručkova. Zaključavanje u Nemačkoj produženo je do 18-tog aprila.

Zastave na Beloj kući spuštene su na pola koplja povodom smrti policajca koji je poginuo u sinoćnjem napadu na Kapitol hilu. Napadač je automobilom probio barikade kod Kapitala, ubio jednog i ranio drugog policajca. Iz policije su potvrdili da je napadač, koga su ubili policajci, nosio nož. Kako piše "Njujork post", osumnjičeni napadač je 25-togodišnji Noa Grin iz Virdžinije, a sebe je na Fejsbuku opisivao kao "pratioca Farahana", lidera grupe "Islamska nacija".


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи